Neoprávnene prechovával omamné a psychotropné látky, pokúsil sa previesť auto na Ukrajinu

28.05.2007 Celý región

Neoprávnene prechovával omamné a psychotropné látky:\r\nHumenský policajný vyšetrovateľ návrhom na podanie obžaloby ukončil vyšetrovanie prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ...
V marci pri policajnej kontrole v jednom z humenských pohostinstiev našli policajti u obvineného s dvomi tabletkami žltej a modrej farby. Taktiež u neho našli papierovú skladačku a tabatierku. Tieto boli zaslané na Kriminalistický a expertízny ústav v Košiciach, kde boli podrobené expertíznemu skúmaniu. Výsledky v prípade dvoch tabliet určili, že ide o extázu, v papierovej skladačke bol prášok metamfetamínu a v tabatierke expertíza potvrdila stopové množstvo tetrahydrokanabinolu (THC). Všetky uvedené látky patria medzi omamné a psychotropné.

Pokúsil sa previesť auto na Ukrajinu:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 33 ročnému mužovi z Čiech pre zločin sprenevery v štádiu pokusu.
Obvinený muž v sobotu (26.5.2007) dopoludnia prevzal v Prahe od zatiaľ neznámej osoby auto Cadilac Escalade, ktoré bez súhlasu majiteľa, leasingovej spoločnosti, mal previesť na Ukrajinu. Ešte v ten istý deň sa vo večerných hodinách pokúsil prejsť s autom na Ukrajinu cez hraničný priechod Ubľa. Úspešný však nebol, nakoľko na hraničnom priechode policajti hraničnej kontroly vozidlo zaistili. Obvineného vyšetrovateľ zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región

mark